Loading...

ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ – 50. Кус петлић 3. јуна на Сцени Јадран

ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ – 50. Кус петлић 3. јуна на Сцени Јадран

Посленици позоришта врло добро знају шта значи када једна представа доживи своје педесето извођење. Наш "Кус петлић" по тексту Аце Поповића у режији Милана Нешковића, својим јубилејом слави позоришну уметност у правом смислу те речи, што је постигнуће вредно сваког дивљења и поштовања. Педесето играње не представља само бројку, већ симболизује посвећеност, труд и уметнички интегритет целокупне екипе која је радила на овој представи, као и неизмерну  наклоност публике према незаборавној причи чији ћемо сведоци бити и 3. јуна од 19.30 на Сцени Јадран Народног позоришта.

"Кус петлић" је представа која је од свог првог извођења освојила публику, захваљујући аутентичности и универзалним темама којима се бави. Кроз комичне, али и дирљиве тренутке, представа истражује људску природу, слабости и врлине, као и снагу заједништва и подршке. Ликови  су слојевити и животни, сваки са својом јединственом причом и изазовима, што инспирише гледаоца да се идентификује са њима и пронађе делић себе у сваком од њих.

„Педесет извођења није само доказ популарности представе, већ и њеног квалитета и трајне вредности. Овај јубилеј слави труд глумаца, режисера, сценографа, костимографа и свих оних иза сцене, чији је рад допринео да "Кус петлић" постане оно што јесте – прави драгуљ наше позоришне сцене. То потврђује преко двадесет награда на престижним фестивалима, што је наше позориште поставило на мапу најбољих у региону“ – рекао је Милош Николић, управник Народног позоришта.

Можда тајна успеха и дуговечности ове представе јесте и у речима редитеља Милана Нешковића који  сматра да се ретко дешава да група квалитетнијих људи и уметника прави неку представу у тежим животним условима, што се у Кусом петлићу једноставно догодило. То знамо ми који смо у свему учествовали, а  силину емоција пренели смо и на публику. Та повезаност између глумаца и гледалаца је оно што позориште чини јединственим и незамењивим, а "Кус петлић" је прави пример те чаролије. Срећно педесето и свако следеће играње...