Loading...

СПЕКТАКУЛАРАН ДЕЊЕY ДЕЛЛ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

СПЕКТАКУЛАРАН ДЕЊЕY ДЕЛЛ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Они који су претходне две вечери били на Сцени Јадран Народног позоришта, гледали су прави спектакл.  Једна од најпознатијих светских трупа за уметничку игру, врхунски италијански Дењеy Делл, након наступа на Београдском фестивалу стигао је до  нас и одушевио нас је својим савременим  извођењем балета Посвећење пролећа,  руског композитора Игора Стравинског, насталог давне 1913. године.

“Посебно  ми је драго што део онога што је било пред београдском публиком на овој значајној манифестацији за савремену игру, може да гледа и наша публика. А по реакцијама оних који су прексиноћ и синоћ били на Сцени Јадран, публику смо баш обрадовали. Неки су се, одмах после прве вечери, заинтересовали и распитивали се да ли је остало још карата јер су желели да гледају поново. То најбоље говори о квалитету онога што су видели” – изјавио је управник Народног позоришта Милош Николић.

Део једног  од најзначајнијих европских фестивала игри у част, окупио је врхунске уметнике, а у то су се уверили они који су  гледали Дењеy Делл и спектакл Посвећење пролећа. Трупа постоји од 2006. године а њихово кореографско истраживање је инспирисано сликама из историје и животињског царства.  Они успешно сарађују са важним визуелним уметницима, редитељима, музичарима. Дело, којим су се представили нашој публици састоји се из више епизода, кореографски је осавремењено и настала је представа која очарава публику. Захваљујући вештини извођача, кроз низ интеракција, кроз снажну игру, изузетно маштовите костиме и маске, петоро плесача  је дочарало осећај борбе за опстанак и цикличну природу живота. Заиста смо имали част да присуствујемо једном правом сценском спектаклу на нашој Сцени Јадран и тако смо постали део бајковитог света Дењеy Делл-а који је пре Београда и Суботице видела публика у Мелбурну, Сент Денију, Лондону, Паризу, Венецији…