Loading...

ПОКЛОН КОНЦЕРТ СУБОТИЧКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

ПОКЛОН КОНЦЕРТ СУБОТИЧКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

Суботички симфонијски оркестар и у априлу ће извести концерт који је још један у низу најављених концерата у склопу програма Народног позоришта. У среду 24. априла од 20 часова у Великој већници Градске куће, публика ће имати прилику да ужива у делима класичне музике када ће уз симфонијски оркестар, под диригентском палицом Микице Јевтића, наступити виолончелиста Драган Ђорђевић, редовни професор на Факултету музичке уметности у Београду.

„Сваки нови концерт Суботичког симфонијског оркестра је нови изазов и нова прилика да публика чује изузетне солисте и дела класичне музике. Своју одличну форму потврдићемо изводећи два позната Дворжакова дела уз челисту Драгана Ђорђевића, солисту завидног реномеа и то ће бити још један поклон концерт нашој публици“- најавио је директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић.

Драган Ђорђевић је са шест година закорачио у свет музике, почевши да учи виолину по Сузуки методи у свом родном граду, Ћуприји, у Школи за музичке таленте. Касније се опредељује за виолончело, а Факултет музичке уметности у Београду завршио је у класи проф. Сандре Белић. Школовање наставља у Лондону, у класи проф. Стефана Попова на Гилдхол школи за музику и драму, а 2002. године упознаје Јанг Чанг Чоа и наставља усавршавање у његовој класи на Високој школи за музику у Есену, у Немачкој. Усавршавао се код реномираних челиста и педагога попут Мише Мајског, Бориса Пергаменчикова, Дејвида Такеноа, Давида Григоријана, Наде Кецман, Тобијаса Кјунеа, Станислава Аполина. Лауреат је међународних такмичења, а наступао је са бројним оркестрима и сарађивао са значајним уметницима. Професор је чела на Факултету музичке уметности у Београду, а од 2015. године и уметнички директор у Школи за музичке таленте у Ћуприји.

Ђорђевић ће се суботичкој публици представити Дворжаковим Концертом за виолончело и оркестар оп.104 у х-молу, а чућемо и Осму симфонију коју је чувени чешки композитор написао 1889. године и био је диригент на премијери у Прагу 1890. године. На априлском концерту, Суботички симфонијски оркестар водиће диригент Микица Јевтић, добро познат нашој публици. Овом најавом позивамо вас да 24. априла од 20 часова будете у Великој већници Градске куће. Бесплатне улазнице за пролећни поклон концерт Суботичког симфонијског оркестра можете резервисати и подићи на билетарници Сцене Јадран или путем телефона 557-436.