Loading...

ПОКЛОН ДАМАМА

ПОКЛОН  ДАМАМА

Док још сабирамо утиске са претходног, Народно позориште и Суботички симфонијски оркестар, најављују нови концерт. „Поклон дамама“, концерт поводом Дана жена, биће одржан 7. марта од 20 х на Сцени Јадран. „Обећали смо да ће концерти бити саставни део позоришног репертоара и ево нове и посебне прилике за то. Овога пута чућемо композиције класичне музике које славе снагу и лепоту жене. Многе опере познате су по изузетним женским ликовима чије су приче прожете снажним изразима, било да је реч о љубави, борби за правду или изазовима које жене превазилазе одлучно и храбро. Нама уметницима је музика извор радости и инспирације, па је зато она један од најлепших поклона који можемо дати и то ћемо учинити и овим концертом“ – нагласио је Милош Николић, управник позоришта и директор симфонијског оркестра.

Под диригентском палицом Микице Јевтића, на занимљиво путовање кроз класичну музику, уз Суботички симфонијски оркестар, повешће нас и солисти Ана Алексић Шајрер, сопран и Стеван Каранац, тенор. 

Ана Алексић Шајрер дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку за соло певање у класи професорке Ирине Арсикин. На истом факултету завршила је специјалистичке уметничке студије за камерну музику у класи професорке Људмиле Грос Поповић, где је на докторским уметничким студијама за камерну музику. У току школовања освајала је бројне награде на такмичењима. Педагошким радом бави се од 2001. године у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину где постиже изузетне педагошке резултате и упоредо гради солистичку каријеру.

Стеван Каранац је основне и мастер академске студије завршио је  на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Николе Мијаиловића, код кога је 2020. године уписао и докторске академске студије. Усавршавао се у Оперском студију „Борислав Поповић“, Народног позоришта у Београду и на бројним мајсторским курсевима светски признатих уметника – певача, редитеља и диригената. Током школовања награђиван је највишим наградама на међународним такмичењима у Србији и Европи. Богату концертну активност бележи у земљи и иностранству, а осим камерног репертоара изводи и кантате, мисе и ораторијуме. Каријеру је посветио оперском репертоару и стални је члан Опере СНП-а. 

Изузетни солисти, уз Суботички симфонијски оркестар на концерту посвећеном дамама, још једном ће потврдити да класична музика има способност да пренесе елеганцију, грациозност, снагу, квалитете које најчешће приписујемо женама. Зато вас позивамо да 7. марта будете на Сцени Јадран да вам то и покажемо брижљиво одабраним репертоаром који ће обухватити чувена дела Чајковског, Грига, Вилијамса, Хачатуријана и других композитора. 

Због ограниченог броја места, бесплатне улазнице можете резервисати и преузети на билетарници Сцене Јадран.