Loading...

Овацијама смо и званично завршили сезону

Овацијама смо и званично завршили сезону

„Кус петлић“, представа која је освојила безмало двадесет награда на бројним фестивалима, изведена је и на 36. фестивалу Град театар у Будви, који се ове године, током јула и августа, одвија под слоганом „Освајање слободе“. Оно што смо сигурно освојили јесте одушевљење публике која је, заједно са нама, уживала у  извођењу наше култне представе, али први пут под ведрим небом. На сцени између две цркве у Старом граду у Будви, сјајно играње глумаца употпуњено је шумом мора, цвркутом ластавица и звуком црквеног звона, које се оглашавало некако баш  као да је режирано. 

Редитељу Милану Нешковићу ово је четврти пут да је са својом представом на овој сцени, а пре три године на њој је имао и премијеру. Зато је са завидним искуством,  разговарао  са екипом и давао  инструкције глумцима, рекавши да је ово потпуно другачији, али величанствен амбијент: „Ја сам имао велику трему пред будванском публиком и јако сам стрепео како ће она реаговати, али ми је толико пуно срце што је оваква једна прича дошла овде из Суботице, из једног, условно речено, малог позоришта, а које је публика овако дивно примила.“ Захваливши се, Нешковић је поручио Будванима да чувају овај фестивал и људе који га чине и који препознају праве  вредности. 

Иако су се и глумци и редитељ прибојавали какав ће бити звук, хоће ли се све чути, на крају је све било потаман...“ Миља у животу није имала лепши поглед из свог дома на море“ , изјавила је глумица Миња Пековић која игра Миљу Бушатлију и додала „било је  чаробно, а посебно у тренутку неме сцене растанка Комнена и Сеје, када су се чула звона. Била сам иза сцене и најежила сам се. Ово је био заиста неки посебан доживљај за нас.“  

За представу „Кус петлић“ за свако играње у кући тражила се карта више, сва извођења на гостовањима су била испуњена до последњег места, а много је публике која  није успела да види ово врхунско остварење, што је сигуран знак да ће се играти још дуго.

„Када имате овакав тим, онда добијате и представу која где год се појави, бива награђена. Поносан сам на то што смо у овој сезони били на многим фестивалима и што смо проносили славу наше куће. Остварили смо све што смо замислили и можемо бити задовољни. О суботичком  позоришту се сада и говори и пише, оно најбоље представља наш град“, нагласио је директор Народног позоришта Суботица Милош Николић и још једном честитао запосленима, који сада могу на заслужени одмор, како би се већ крајем августа вратили пред суботичку публику у новој сезони.