Loading...

НОВЕ ГЛУМАЧКЕ СНАГЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

НОВЕ ГЛУМАЧКЕ СНАГЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Кључни тренуци у једном театру јесу они када ансамбл оснаже младе глумачке снаге. Управо се то догодило Народном позоришту у Суботици које је промовисало четворо нових глумаца, двоје у Драми на мађарском и двоје у Драми на српском језику. Бланка Хорват, Армин Риц, Моња Вуксановић Медаковић и Милош Мацура, добили су прилику да покажу свој таленат и донесу нову енергију на сцену Јадран. Уз нове глумце, део колектива Народног позоришта као уметнички директор Драме на мађарском језику постао је и Валентин Венцел, позоришни стваралац са деценијским искуством и бројним наградама иза себе. Управник позоришта Милош Николић, пожелео је добродошлицу новим колегама и наговестио веома амбициозне планове које ће театар и остварити у овој години. 

„Долазак ових младих, талентованих уметника није само проширење ансамбла, већ је део дугорочне стратегије која подразумева оснаживање уметничког утицаја позоришта. Народно позориште Суботица, потврдило је своју посвећеност стварању врхунске уметности, а усавршавање нових генерација уметника као и неговање оних који су се већ доказали на нашој сцени, допринеће јединственом, свежем искуству, како за све нас у позоришту, тако  и за публику. Наши планови не односе се само на драму, па тако у програму имамо и концерте Симфонијског оркестра и балет. На тај начин формирамо свеобухватан културни простор који ће задовољити различите уметничке критеријуме" - нагласио је Николић.

Управник Народног позоришта, Милош Николић, изразио је захвалност Секретаријату за културу и информисање и градоначелнику Суботице Стевану Бакићу, на безрезервној подршци и поверењу у остваривању уметничких амбиција театра. „Ова подршка је кључна за очување и јачање културног идентитета заједнице, чиме се театар поставља као значајан део богате културне баштине Суботице, а мост између културе и заједнице обећава, не само уметнички раст театра, већ и просперитет целокупне културне сцене града Суботице“- завршио је Николић.