Loading...

Нова сезона почела је лепим вестима

Нова сезона почела је лепим вестима

Нова сезона у Народном позоришту у Суботици, свакако је почела лепим вестима. Обрадовала нас је вест да је, захваљујући Покрајинској влади, обезбеђено  274 милиона динара за завршетак 8-2 фазе изградње позоришта, а радујемо се што ће наш ансамбл бити подмлађен двема новим колегиницама. Глумице, Николина Вујевић и Софија Мијатовић, нове су чланице ансамбла Драме на српском језику Народног позоришта. Њих две, са осталим члановима ансамбла, већ вредно раде на  предстојећој премијери  „Најнормалнији човек на свету“, коју режира млада редитељка, иначе наша суграђанка, Миља Мазарак. 

Софија Мијатовић је основне студије глуме завршила на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Љубослава Мајере, а на мастер студијама ментор јој је био Борис Лијешевић. Иза себе већ има велики број остварених улога у позоришту, на филму и телевизији, као и значајне награде.  

Николина Вујевић такође је завршила студије глуме на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Никите Миливојевића. Доказала се улогама у позоришту, на филму и телевизији, а за своју ауторску монодраму „Нина“, више пута је награђивана на фестивалима. 

Након што смо вас укратко упознали са новим колегиницама, које ће на сцени показати свој раскошан таленат и тако се представити на прави начин, желимо да најавимо још једну новину у Народном позоришту. На место уметничке директорке Драме на спском језику ступила је дугогодишња чланица ове куће, глумица Јелена Михајловић, добро позната нашој публици. Осим на сцени, она ће стајати уз ансамбл којем предстоје  амбициозно планирани  и изазовни пројекти у овој сезони. 

Пожелевши добродошлицу новим колегиницама, директор Народног позоришта Милош Николић је рекао: 

„На нама је велика одговорност, тежимо да напредујемо, да усавршавамо свој рад, али и да негујемо нове генерације глумаца који ће уз своје искусне колеге, заједнички допринети развоју позоришне уметности и довести је на неки виши ниво. Зато смо примили најбоље.“

Док у Драми на српском језику увелико трају пробе за најновију премијеру, Драма на мађарском језику најављује прву пробу  комедије Морица Жигмонда „Не могу да живим без музике“. У ишчекивању 14. октобра, за када је најављена премијера „Најнормалнијег човека на свету“, а када ћемо први пут на сцени Јадран гледати нове колегинице, младе глумице које ће у овом театру тумачити значајне драмске улоге, искрено се радујемо почетку нове позоришне сезоне.