Loading...

Народно позориште се отвара следећег септембра

Народно позориште се отвара следећег септембра

Милош Николић, директор Народног позоришта у Суботици гостујући у емисији "Разгледница" телевизије Војводина, говорио је отварању Народног позоришта и о представама које ће бити на репертоару у овој сезони.

"- Захваљујући нашој држави, покрајини и граду, првог септембра наредне године биће отворено ново Народно позориште у Суботици. Председник покрајинске Владе Игор Мировић је 13. септембра нашем градоначелнику Стевану Бакићу уручио анекс уговора у вредности од 275 милиона динара који је намењен завршетку радова нашег позоришта. И зато сада већ могу да најавим да ћемо свечано отварање наше нове куће културе организовати првог септембра следеће године, за дан града. Након тога нам остаје још само да завршимо концертну дворану, која је независна од остатка објекта. Дакле, од првог септембра ћемо своје представе играти у нашем новом позоришту. Користим прилику да се свима захвалим на помоћи и сарадњи, јер без удруженог напора не бисмо успели да радове на позоришту приведемо крају.

- Наша сезона је већ кренула и сигуран сам да ћемо имати запажене резултате. Суботичка публика је навикла на одређени квалитет и ми се трудимо да сваком представом одржимо високи реноме. Ове сезоне биће широка лепеза одличних представа, а ускоро нас очекују премијере представа драме на српском и мађарском језику." - рекао је Николић.