Loading...

Миња Пековић награђена на 50. Данима комедије у Јагодини

Миња Пековић награђена на 50. Данима комедије у Јагодини

Жири 50. јубиларног фестивала „Дани комедије“ у Јагодини одлучио је о најбољима и међу њима је и Народно позориште Суботица. Миња Пековић добила је награду за најбоље глумачко остварење у ауторском пројекту „Браво за кловна“, а Марија Калабић награђена је за сценографију у овој представи.  Глумачке награде уз Мињу равноправно су добили и Олга Одановић и Ненад Јездић, једногласно је одлучио жири у саставу Светислав Буле Гонцић, председник, Ђурђа Тешић и Жељко Јовановић, што јасно говори о томе у каквом се друштву нашла наша глумица. 

„Ово су дивне вести и прави разлог за славље у нашем тиму. Када у њему имате Мињу, то је у спортском маниру речено, као када у фудбалској екипи имате Роналда, најјачег играча. Поносан сам на све што је остварила и  захвалан што је своју животну причу испричала на оптимистичан начин и учинила да Народно позориште са овом представом обиђе регион и донесе у Суботицу бројне награде, а ово су још две у низу“ – изјавио је управник позоришта, Милош Николић.  

Ови јубиларни Дани комедије, по речима жирија доказ су да је фестивал приказао снагу и потенцијал комичног у свима  нама, потврђујући због чега Јагодина јесте и даље јединствено место смеха у годинама које долазе. Оно што је нама било упечатљиво јесте чињеница да смо први пут на данима комедије видели и сузе... Публика је тако реаговала на Мињину представу. Нема равнодушних. На „Браво за кловна“, реагују сви... И они који је само гледају, али и они који су Мињиним путем излечења прошли или сада њиме корачају. Ту позориште и глума престају да буду само професија већ постају мисија. „Браво за кловна“ је прави селекторски потез за Дане комедије. Када узмемо у обзир дефиниције, можда можемо да кажемо да је комедија све оно што има срећан крај и „да се до смеха често долази кроз муку живота, али се и превазилазе животне недаће“, како је то образложио жири. 

Награде ће добитницима бити уручене вечерас, на Светски дан позоришта, на сцени Дома културе у Јагодини.