Loading...

Још један велики успех Народног позоришта из Суботице

Још један велики успех Народног позоришта из Суботице

На престижном 15-ом међународном позоришном фестивалу „Златна вила“, који је одржан у Приједору од 11. до 16. октобра, стручни жири у саставу: Зијах Соколовић, као председник и чланови Томислав Чадеш и Жељко Хубач, једногласно су одлучили да награду за најбољу представу у целини доделе Народном позоришту из Суботице, за представу „Зла жена“ Јована Стерије Поповића, коју је режирала Ива Милошевић. Награду за најбољу глумицу, добила је Милица Сужњевић, за улогу Султане, а награду за најбољу ауторску музику добио је Владимир Пејковић. 

Милош Николић директор суботичког Народног позоришта је након постигнутог великог успеха рекао да се сваки рад исплати и да је веома поносан на своје колеге које су у последњих годину дана на свим фестивалима на којима су учествовали, освојили велики број награда.

- Све три наше драме, на српском, мађарском и хрватском језику, у последњих неколико месеци освојиле су велики број престижних награда. Заиста сам веома поносан на своје колеге које свој посао раде на најбољи могући начин. Сваки пут дају свој максимум и из тог разлога, награде не изостају. За сваког уметника, без обзира којој грани уметности припада, аплауз публике је највећа радост и признање. Поред тога, наши редитељи, глумци, сценаристи, костимогафи, колеге из технике, сав свој таленат безусловно приказују  на свим представама, па с тога и не чуде наши велики успеси – закључио је Николић.