Loading...

Велики успех Народног позоришта из Суботице

Велики успех Народног позоришта из Суботице

На престижном међународном фестивалу драмских уметности, који је одржан у Будимпешти, од 25. августа до 09. септембра, глумци Драме на мађарском језику Народног позоришта из Суботице, освојили су значајне и веома престижне награде. 

Милош Николић, директор Народног позоришта истакао је да је овај фестивал један од најпрестижнијих у Мађарској и да је и ове године конкуренција била веома јака. - Наше колеге из мађарске драме суботичког Народног позоришта навикле су нас на освајање престижних награда, како у нашој земљи тако и на међународној сцени. За најбољу режију награду је добио Золтан Мезеи, чија је представа Црни Петар проглашена и као најбоља на овом фестивалу. А за најбољу глумицу фестивала, проглашена је наша Чила Памер. У име наше куће и у своје лично име, честитам колегама и желим им пуно среће на наредним наступима. 

Николић је рекао да су на овогодишњем фестивалу у Будимпешти, поред домаћина, учешће узела и позоришта из Румуније и Србије.  
- Жири који је био састављен од еминентних уметника, имао је веома тежак задатак да одабере најбоље. Сваке године овај престижни фестивал изнедри одличне представе које се играју касније широм Европе, на великим сценама. Наша победничка представа је заиста једна од најбољих у последних неколико година, коју глумци мађарске драме играју. Наш репертоар је веома широк и свеобухватан, али сјајни редитељ Золтан Мезеи је заиста ову представу поставио на најбољи могући начин и некако се и могло очекивати да ће баш она понети епитет најбоље - закључио је Николић.