Loading...

Суботичко Народно позориште потписало је протокол о сарадњи са Народним позориштем из Београда

Суботичко Народно позориште потписало је протокол о сарадњи са Народним позориштем из Београда

Јуче је потписан протокол о сарадњи и на тај начин озваничена је сарадња између Народног позоришта у Београду и Народног позоришта у Суботици. Овај документ је продукт обостране жеље да се унапреди сарадња и подигне ниво културних дешавања у Суботици и Београду, односно у ове две институције културе.

Милош Николић, директор Народног позоришта из Суботице рекао је да је потписивање овог протокола о сарадњи веома значајно за обе институције културе.

- Изузетна ми је част, да ја као директор Народног суботичког позоришта, заједно са својим колегама, започнем један нови модел промовисања и унапређења културних садржаја и то уз најзначајнију културну институцију у нашој земљи, какво је свакако Београдско Народно позориште. Грађани Суботице ће имати прилике да уживају у најбољим представама и другим културним садржајима и то ме веома радује. Задовољна публика нам је увек на првом месту. Такође, захваљујем се и управници Народног позоришта из Београда, госпођи Ивани Вујић, као и свим осталим колегама из ове институције, који су препознали огроман значај потписаног протокола. Сигуран сам да ће наша сарадња бити веома плодоносна и да ће бити на обострано задовољство.  

Николић је нагласио да је сарадња између институција веома важна, нарочито у овом времену, када су културна дешавања због короне недовољно пропраћена од стране публике.

- Протокол је потписан у циљу уметничке сарадње ове две установе културе, које ће омогућити унапређење културне размене два града. Обе установе ће ускоро учествовати у заједничким продукцијским пројектима, размени аутора и уметника и обезбедити реципрочна гостовања у Београду и Суботици. Предвиђена је и међусобна промоција приликом гостовања на фестивалима, разним догађајима и другим културним пројектима. Глумци суботичког Народног позоришта ће већ почетком јуна одигради прву представу у Народном прозоришту у Београду. Најважније је за све нас да се публици понуде најбољи културни садржаји и да реноме наше две институције буде на овом нивоу какав је деценијама уназад.

Директор Народног позоришта из Суботице се осврнуо и на огромну подршку града Суботице.

- Без учестале подршке коју Народно позориште у Суботици има од свих локалних челника, не бисмо успели да све наше идеје и велике пројекте имплеметирамо. Захваљујем се градночелнику Суботице, господину Стевану Бакићу на свему што чини како би се култура развијала у нашем граду, чак и у овом моменту када се боримо са великом пошасти корона вируса. У будућности нас очекују нове представе, нове идеје и нови пројекти који ће, сигуран сам, бити безусловно подржани од нашег града.