Loading...

Покрајинска влада обезбедила 274 милиона за завршетак радова на Народном позоришту у Суботици

Покрајинска влада обезбедила 274 милиона за завршетак радова на Народном позоришту у Суботици

Данас су у посети Суботици били председник Покрајинске владе Игор Мировић, Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић, а данашњи сусрет уприличен је у склопу реализације пројекта изградње и рехабилитације саобраћајне инфраструктуре за град Суботицу, али и обиласка Народног позоришта.

Радови на изградњи Народног позоришта тренутно се налазе у осмој два фази, а захваљујући средствима од 274 милиона из Покрајине, прва представа у новоизграђеном позоришту играће се за нешто мање од годину дана , тачније  1. септембра следеће године.

- Постигли смо договор да првог септембра наредне године овде буде изведена гала представа на отварању новог објекта Народног позоришта у Суботици. Оптимизам и тај рок темељимо на чињеници да смо данас уручили Решење о обезбеђивању неопходних средстава , која ће надам се бити довољна да ту последњу осму два фазу реализујемо у планираном року. Наравно, након тога ћемо приступити и планирању и реализацији уређења концертне дворане, ту ће такође помоћи покрајинска администрација - рекао је председник Покрајинске владе, Игор Мировић.

Застој у радовима на изградњи зграде Народног позоришта десио се из неколико објективних разлога, пандемије ковида 19, поремећаја цена на тржишту, украјинске и енергетске кризе, истакао је градоначелник Стеван Бакић и додао да су захваљујући Покрајинској влади средства за наставак сада обезбеђена.

- Већ од сутра крећемо у реализацију 8/2 фазе тј. завршне фазе по питању рада на свим блоковима. Остаје још концертна дворана која је засебна целина и то ће моћи несметано да се реконструише а да притом не морају да се користе позорнице - рекао је градоначелник Бакић, захваливши Покрајинској влади за све што чине за град Суботицу.

Милош Николић, директор Народног суботичког позоришта нагласио је да је од суштинског значаја завршетак радова на позоришту и додао је да је пресрећан зато што је новац обезбеђен и зато ће се запослени у Народном позоришту из Суботице већ наредне године моћи да своје представе играју у потпуно новом позоришту.

- Заиста сам презадовољан и пресрећан. Данас је мој рођендан и лепши поклон нисам могао ни да замислим. Сви запослени у нашем позоришту заслужују да раде и стварају у новом и много лепшем амбијенту и у неупоредиво бољим условима. Корстим прилику да се захвалим покрајинском премијеру Игору Мировићу на несебичној помоћи, такође захваљујем се и нашем градоначелнику Стевану Бакићу који је увек био спреман да помогне радницима у култури. Даћемо све од себе да до следећег септембра сви радови на нашем позоришту буду завшени и да организујемо једно велелепно отварање, онако како наш град и заслужује – закључио је Николић.