Loading...

Овације две вечери узастопно

Овације две вечери узастопно

Јесењи позоришни Кустендорф фестивал на Мећавнику, угостио је нашу представу Кус петлић, како и доликује остварењу које је до сада много пута награђивано. Свака нова сцена за нас је нови изазов, јер сценографију прилагођавамо другачијем простору. И ово извођење је било другачије од претходних, како због амбијента, тако и због публике у којој су, међу бројном публиком, седели студенти академије глуме и режије као и домаћин и оснивач фестивала, чувени редитељ Емир Кустурица. Своје одушевљење након представе изразио је честиткама ансамблу, рекавши: „То је занимљиво како у нашој позоришној традицији и уопште писаној традицији, постоје драме које на најбољи могући начин изражавају трауме, духовитост и све оно што је неопходно да се савлада историја. Овај комад то, као усталом и већина драма Аце Поповића, доказује. Међутим, ово је читање које на најсавременији начин улази дубоко у суштину наше породичне драме. „

Након овако успешног гостовања у Дрвенграду, директор Народног позоришта Милош Николић још једном се осврнуо на значајна остварења и награде које су обележиле годину на истеку: „Ово је за нас била заиста успешна година. Захваљујући квалитетним представама, позивани смо на бројне фестивале, са којих смо се враћали као победници. У петак смо имали изузетну премијеру, а већ у суботу смо играли на Мећавнику. Стајаће овације за наш ансамбл, две вечери заредом... Шта бисте као директор позоришта још могли да пожелите?“ - завршио је Николић. 

Након још једног у низу успешних гостовања, са којег смо се вратили пуни утисака, годину завршавамо играњем представа Најнормалнији човек на свету и Браво за кловна, док ће Драма на мађарском језику премијерно извести Шекспировог Отела.