Loading...

Наша Радничка хроника међу пет набољих представа у земљи

Наша Радничка хроника међу пет набољих представа у земљи

Представа Радничка хроника, Драме на српском језику суботичког Народног позоришта, ушла је међу пет најбољих остварења у прошлогодишњој позоришној продукцији у нашој земљи, по оцени недељника Нин. Тако смо стали раме уз раме са представама Сумрак богова, Тартиф, Градови којих више нема, Лоренцачо. На листу најбољих ставила нас је и критичарка Александра Гловацки, говорећи у емисији “У првих пет” другог програма Радио Београда.

Према речима критичарке Ане Тасић, ову трагедију и катарзу у времену транзиције, драму Петра Михајловића, редитељ Вељко Мићуновић, на сцену нашег театра, поставља изузетно промишљено, чисто, сведено, аутентично. 

Може ли обичан човек, који чини већину човечанства да живи нормално или је обезличен као у робовласничком систему? - пита се редитељ Вељко Мићуновић и додаје да звучи левичарски у глобалном контексту, а на истом трагу, могли бисмо се запитати и на пример, да ли радници иду у театар…

Уз речено, додајемо само да је за свако од девет извођења на нашој сцени, тражена карта више… Распродата су оба најављена играња у јануару. Има ли боље препоруке?

 опширније на сајту Народног позоришта http://suteatar.org/cir/predstave/radnicka-hronika

или на https://www.subotica.com/vesti/predstava-radnicka-hronika-medju-pet-najboljih-predstava-u-zemlji-id37025.html