Loading...

Још једна награда стиже у суботичко Народно позориште

Још једна награда стиже у суботичко Народно позориште

Димитрије Динић, добитник је награде Борисав Станковић за најбољу мушку улогу Пилета Копилета, у представи Кус петлић, рађеној по тексту Александра Поповића, а у режији Милана Нешковића и продукцији Народног позоришта у Суботици, која је била у селекцији 42. Бориних позоришних дана у Врању. На фестивалу, чији је овогодишњи слоган био “Куда плови овај брод”, одиграно је шест представа, а жири у саставу Наташа Поплавска, редитељка из Скопља, председница жирија, Биљана Кескеновић, глумица из Сомбора и Боривој Радаковић, писац из Загреба, једногласно је одлучио да  Димитрију Динићу додели ово значајно признање.

“Захваљујем се жирију на додељеној награди. Драго ми је што је препознао труд који сам уложио у креирање ове улоге која ми веома значи. Хвала мојим дивним колегама из представе Кус петлић на преданој саигри, јер без добрих партнера нема ни добре улоге. И највише хвала врањској публици, која је са тако великом пажњом пратила извођење представе и дала нам подршку. Желим им да још много година уживају у дивним представама на овом фестивалу и чувају сећање на великог Бору Станковића.” - рекао је Динић.

Вест о награди, директор Народног позоришта Милош Николић, дочекао је са одушевљењем: “У последње време, награде стижу са свих страна. Заиста је невероватно колико смо призњања добили у овом кратком периоду. То само говори о квалитету наших представа, што је резултат пожртвованог рада. Могу само да кажем браво Димитрију и хвала комплетном тиму куће коју водим, што је у наше позориште стигла још једна значајна награда.” - изјавио је Николић.

42. Борини позоришни дани у Врању завршавају се вечерас доделом награда и представом у част награђених, међу којима је и наш колега, глумац Народног позоришта Суботица, Димитрије Динић.