Loading...

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА

Још једна лепа прича је у најави захваљујући Народном позоришту и Суботичком симфонијском оркестру, чији су концерти постали незаобилазни део театарског репертоара. Ово мајско концертно издање биће посебно по изузетном младом солисти, захтевном репертоару и по томе што је хуманитарног карактера, сазнали смо на данашњој конференцији за новинаре.

Суботички симфонијски оркестар одржаће концерт 19. маја од 20 х у Великој већници Градске куће, када ће као солиста наступити Роберт Лакатош, виолиниста за кога кажу да је један од најперспективнијих младих уметника своје генерације чији је начин музицирања у стилу старе традиције свирања виолине.

„Захваљујући подршци градоначелника Стевана Бакића, Суботички симфонијски оркестар ће имати прилику да дели подијум са уметником који је права светска звезда. Роберт Лакатош је прескочио средњу школу и одмах се уписао на Музичку академију, да би данас постао изузетан солиста и педагог. Усавршавао се код најбољих професора, освојио бројне награде, а сада ћемо имати част да га чујемо у најлепшем али и најтежем концерту за овај жичани инструмент који је у Суботици последњи пут изведен пре више од две деценије, Концерту за виолину и оркестар у Д-дуру, оп. 35, П. И. Чајковског” – рекао је управник Народног позоришта и директор оркестра Милош Николић.

На репертоару мајског концерта, под диригентском палицом Микице Јевтића, биће и Цаприццио Италиен оп. 45, П. И. Чајковског, а сав приход биће упућен Колу срспких сестара, чија је представница Драгана Цупаћ истакла да ова хуманитарна организација подржава младе таленте и помаже им да лакше крче свој пут, па ће то учинити и овога пута, захваљући лепој и дугој сарадњи са Народним позориштем и Симфонијским оркестром.

Позивамо вас да будете са нама у Великој већници Градске куће 19. маја од 20 часова на хуманитарном концерту Суботичког симфонијског оркестра. Улазнице можете резервисати и купити на билетарници Сцене Јадран.