Loading...

Доживели смо овације пред београдском публиком

Доживели смо овације пред београдском публиком

Представа „Кус петлић“, по тексту Александра Поповића у режији Милана Нешковића, синоћ је доживела овације у Народном позоришту у Београду. Наша мала сцена постављена на Великој сцени националног театра, пружила је одличну атмосферу, што је глумце надахнуло да играјући у овој топлој људској причи, дају све од себе. То је публика препознала и многоструко наградила, јер су се оба играња завршила стајаћим овацијама. „Кус петлић“ је, због великог интересовања синоћ имао два извођења, што није било лако, имајући у виду да је представа изузетно захтевна. У публици су синоћ били и бројни новинари, колеге, пријатељи, а коментари које су након представе поделили са нама, учинили су нас поноснима. Ово гостовање резулат је потписаног протокола о сарадњи између Народног позоришта у Београду и нашег театра, чији је директор Милош Николић дочекао госте у фоајеу Велике сцене, који се веома брзо напунио. 

По завршетку оба играња Николић је истакао да је изузетно поносан на своју комплетну екипу: „Све моје колеге и овом приликом су доказале колико знају и шта све могу. Желим да се захвалим свима њима који су ову, веома захтевну, представу изнели два пута заредом, пруживши свој максимум, што је публика поздравила громогласним аплаузом и стајаћим овацијама.  Заиста ми је изузетно задовољство што сам и синоћ био део ове дивне приче. Много значи када чујете овакве коментаре, то вам даје ветар у леђа да наставите даље у истом маниру.“

Глумица Миња Пековић, Миља Бушатлија у представи „Кус петлић“, али мислим да то већ сви знају, поделила је са нама своје утиске: „Представа је имала диван пријем код публике. Оба пута. Пуно ми је срце! Размена енергије била је чаробна. Мислила сам да ћемо бити мртви уморни после два извођења са кратком паузом између, али узбуђење и радост су нам компензовали утрошену енергију. До те мере - да нисам дууууго могла да заспим.“

Неколико пута смо синоћ чули, како бисмо ову представу могли да играмо бар једном месечно пред београдском публиком. Наравно да је питање многих било „када ћете доћи поново?“ Тако је синоћ већ договорено гостовање представе „Кус петлић“ у јуну  у једном занимљивом амбијенту на отвореном, такође у Београду.

„Захваљујем и колегама из Београда на топлом пријему и надам се да ће наша сарадња бити настављена на обострано задовољство“ - закључио је Николић након београдске премијере представе која је за кратко време побрала бројне награде, а којој предстоји учешће на новим фестивалима.