Loading...

Браво за кловна - Позориште и поликлиника у заједничкој акцији поводом месеца борбе против рака дојке

Браво за кловна - Позориште и поликлиника у заједничкој акцији поводом месеца борбе против рака дојке

Поводом Међународног месеца борбе против рака дојке који се обележава у октобру, Народно позориште у Суботици и поликлиника са лабораторијом "MegaClinic" вас позивају да се придружите мисији о подизању свести о важности превенције и ране дијагнозе рака дојке. Уз сваку купљену карту за октобарско играње позоришне представе Браво за кловна, поклањамо ваучер за 50% попуста на ултразвучни преглед груди у поликлиници "MegaClinic" у Суботици.

Овај гест је део наше заједничке преданости подршци борби против рака дојке и едукацији о превенцији. Рак дојке је глобални изазов, али заједно можемо утицати на смањење његове учесталости и побољшање шанси за излечење. Ауторска представа Миње Пековић Браво за кловна настала је из дневника који је глумица водила од првог сусрета са раком дојке. Своју потресну, личну причу, Миња је поставила на сцену у нади да ће помоћи свим женама које су прошле или сада корачају путем излечења.

Ово је једна оптимистична представа која на најбољи начин показује докле сеже људска и уметничка храброст. По подацима Светске здравствене организације рак дојке је најраспрострањенија али и најсмртоноснија врста канцера међу женама у Европи и свету, и управо зато се највише пажње посвећује значају самопрегледа и превентивних прегледа. Битно је напоменути да је рак дојке излечив у више од 90% случајева, а рана дијагноза може значајно побољшати изгледе за успешно лечење рака дојке.

Придружите нам се на представи Браво за кловна и заједно подигнимо свест о важности редовних прегледа, бриге о превенцији и раној дијагнози. Ваша присутност на представи није само леп начин да проведете вече, већ и корак ка бризи о вашем здрављу.

Заједно можемо да учинимо много. Боримо се против рака дојке - заједно!