Loading...

POSLE SPEKTAKULARNOG KONCERTA – ZAVRŠETAK SEZONE

POSLE SPEKTAKULARNOG KONCERTA – ZAVRŠETAK SEZONE

Nije lako preneti utiske sa koncerta koji je sinoć bio ispunjen do poslednjeg mesta, jer je Ivan Bosiljčić, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca koji se dokazao i kao odličan pevač, održao senzacionalan koncert sa Subotičkim simfonijskim orkestrom, priredivši “Naše veče” za pamćenje. Pevao je Ivan, pevala je sa njim i subotička publika, pa je Velika većnica Gradske kuće odjekivala brižljivo odabranom, savršeno izvedenom, vrhunskom muzikom različitih žanrova. Zahvalivši se gradu i maestru Milošu Nikoliću, Bosiljčić je rekao da je ovaj koncert dokaz da dobrota još uvek postoji, a lepote još uvek ima i ona će, kako kaže Dostojevski, spasiti svet. Uz omiljene stihove koje je govorio i nota koje je interpretirao, Bosiljčić nam je bar u tih, više od dva sata na sceni, pružio nadu da je to zaista moguće.

Želja upravnika Narodnog pozorišta Miloša Nikolića, bila je upravo da izuzetnu pozorišnu i koncertnu sezonu završi na spektakularan način i to se i sinoć i dogodilo.  
„ Bilo mi je neizmerno  zadovoljstvo da sa vrsnim umetnikom, kakav je Bosiljčić, delim scenu. Koncert sa ovakvim gostom i izvođačem bio je više od samog muzičkog događaja, bio je kruna koncertne aktivnosti sezone, simbol uspeha i umetničkog dostignuća. I sinoć smo dobili potvrdu da vizija da Narodno pozorište u sklopu svojih aktivnosti dobije ovaj, veoma važan, muzički segment, jeste bila opravdana i postala je realnost. Bosiljčićev spektakularan  nastup stavio je tačku na jednu izuzetno bogatu sezonu, ostavljajući publiku sa nezaboravnim utiscima i željom za još sličnih događaja u budućnosti. I upravo to ćemo publici i pružiti“ – rekao je Nikolić.
Subotički simfonijski orkestar uz džez izvođače, pod vođstvom dirigenta Mikice Jevtića, bio je  je vrhunska muzička podrška Bosiljčiću, stvarajući bogat zvučni doživljaj. Koncert je zahvaljujući tome bio  prava muzička poslastica, sa repertoarom koji je obuhvatao neke od najlepših klasičnih i popularnih pesama, kao i numere iz poznatih muzičkih predstava i filmova. Završen je dugotrajnim gromkim aplauzom i stajaćim ovacijama, a Bosiljčić se vraćao na bis. Tako je ovaj koncertni deo sezone završen baš kako je i zamišljeno, senzacionalno.
Od publike ćemo se zaista i oprostiti u četvrtak 27. juna praizvedbom predstave “Franciska” u režiji Juga Đorđevića, što je ujedno i poslednja premijera Narodnog pozorišta u ovoj sezoni.