Loading...

POKLON KONCERT SUBOTIČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

POKLON KONCERT SUBOTIČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

Subotički simfonijski orkestar i u aprilu će izvesti koncert koji je još jedan u nizu najavljenih koncerata u sklopu programa Narodnog pozorišta. U sredu 24. aprila od 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, publika će imati priliku da uživa u delima klasične muzike kada će uz simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, nastupiti violončelista Dragan Đorđević, redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

„Svaki novi koncert Subotičkog simfonijskog orkestra je novi izazov i nova prilika da publika čuje izuzetne soliste i dela klasične muzike. Svoju odličnu formu potvrdićemo izvodeći dva poznata Dvoržakova dela uz čelistu Dragana Đorđevića, solistu zavidnog renomea i to će biti još jedan poklon koncert našoj publici“- najavio je direktor Subotičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić.

Dragan Đorđević je sa šest godina zakoračio u svet muzike, počevši da uči violinu po Suzuki metodi u svom rodnom gradu, Ćupriji, u Školi za muzičke talente. Kasnije se opredeljuje za violončelo, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu završio je u klasi prof. Sandre Belić. Školovanje nastavlja u Londonu, u klasi prof. Stefana Popova na Gildhol školi za muziku i dramu, a 2002. godine upoznaje Jang Čang Čoa i nastavlja usavršavanje u njegovoj klasi na Visokoj školi za muziku u Esenu, u Nemačkoj. Usavršavao se kod renomiranih čelista i pedagoga poput Miše Majskog, Borisa Pergamenčikova, Dejvida Takenoa, Davida Grigorijana, Nade Kecman, Tobijasa Kjunea, Stanislava Apolina. Laureat je međunarodnih takmičenja, a nastupao je sa brojnim orkestrima i sarađivao sa značajnim umetnicima. Profesor je čela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a od 2015. godine i umetnički direktor u Školi za muzičke talente u Ćupriji.

Đorđević će se subotičkoj publici predstaviti Dvoržakovim Koncertom za violončelo i orkestar op.104 u h-molu, a čućemo i Osmu simfoniju koju je čuveni češki kompozitor napisao 1889. godine i bio je dirigent na premijeri u Pragu 1890. godine. Na aprilskom koncertu, Subotički simfonijski orkestar vodiće dirigent Mikica Jevtić, dobro poznat našoj publici. Ovom najavom pozivamo vas da 24. aprila od 20 časova budete u Velikoj većnici Gradske kuće. Besplatne ulaznice za prolećni poklon koncert Subotičkog simfonijskog orkestra možete rezervisati i podići na biletarnici Scene Jadran ili putem telefona 557-436.