Loading...

Ovacije dve večeri uzastopno

Ovacije dve večeri uzastopno

Jesenji pozorišni Kustendorf festival na Mećavniku, ugostio je našu predstavu Kus petlić, kako i dolikuje ostvarenju koje je do sada mnogo puta nagrađivano. Svaka nova scena za nas je novi izazov, jer scenografiju prilagođavamo drugačijem prostoru. I ovo izvođenje je bilo drugačije od prethodnih, kako zbog ambijenta, tako i zbog publike u kojoj su, među brojnom publikom, sedeli studenti akademije glume i režije kao i domaćin i osnivač festivala, čuveni reditelj Emir Kusturica. Svoje oduševljenje nakon predstave izrazio je čestitkama ansamblu, rekavši: „To je zanimljivo kako u našoj pozorišnoj tradiciji i uopšte pisanoj tradiciji, postoje drame koje na najbolji mogući način izražavaju traume, duhovitost i sve ono što je neophodno da se savlada istorija. Ovaj komad to, kao ustalom i većina drama Ace Popovića, dokazuje. Međutim, ovo je čitanje koje na najsavremeniji način ulazi duboko u suštinu naše porodične drame. „

Nakon ovako uspešnog gostovanja u Drvengradu, direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić još jednom se osvrnuo na značajna ostvarenja i nagrade koje su obeležile godinu na isteku: „Ovo je za nas bila zaista uspešna godina. Zahvaljujući kvalitetnim predstavama, pozivani smo na brojne festivale, sa kojih smo se vraćali kao pobednici. U petak smo imali izuzetnu premijeru, a već u subotu smo igrali na Mećavniku. Stajaće ovacije za naš ansambl, dve večeri zaredom... Šta biste kao direktor pozorišta još mogli da poželite?“ - završio je Nikolić.

Nakon još jednog u nizu uspešnih gostovanja, sa kojeg smo se vratili puni utisaka, godinu završavamo igranjem predstava Najnormalniji čovek na svetu i Bravo za klovna, dok će Drama na mađarskom jeziku premijerno izvesti Šekspirovog Otela.