Loading...

Naša Radnička hronika među pet najboljih predstava u zemlji

Naša Radnička hronika među pet najboljih predstava u zemlji

Predstava Radnička hronika, Drame na srpskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta, ušla je među pet najboljih ostvarenja u prošlogodišnjoj pozorišnoj produkciji u našoj zemlji, po oceni nedeljnika Nin. Tako smo stali rame uz rame sa predstavama Sumrak bogova, Tartif, Gradovi kojih više nema, Lorencačo. Na listu najboljih stavila nas je i kritičarka Aleksandra Glovacki, govoreći u emisiji “U prvih pet” drugog programa Radio Beograda.

Prema rečima kritičarke Ane Tasić, ovu tragediju i katarzu u vremenu tranzicije, dramu Petra Mihajlovića, reditelj Veljko Mićunović, na scenu našeg teatra, postavlja izuzetno promišljeno, čisto, svedeno, autentično. 

Može li običan čovek, koji čini većinu čovečanstva da živi normalno ili je obezličen kao u robovlasničkom sistemu? - pita se reditelj Veljko Mićunović i dodaje da zvuči levičarski u globalnom kontekstu, a na istom tragu, mogli bismo se zapitati i na primer, da li radnici idu u teatar…

Uz rečeno, dodajemo samo da je za svako od devet izvođenja na našoj sceni, tražena karta više… Rasprodata su oba najavljena igranja u januaru. Ima li bolje preporuke?

opširnije na sajtu Narodnog pozorišta http://suteatar.org/lat/predstave/radnicka-hronika

ili na https://www.subotica.com/vesti/predstava-radnicka-hronika-medju-pet-najboljih-predstava-u-zemlji-id37025.html