Loading...

Narodno pozorište se otvara sledećeg septembra

Narodno pozorište se otvara sledećeg septembra



Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta u Subotici gostujući u emisiji "Razglednica" televizije Vojvodina, govorio je otvaranju Narodnog pozorišta i o predstavama koje će biti na repertoaru u ovoj sezoni.
"- Zahvaljujući našoj državi, pokrajini i gradu, prvog septembra naredne godine biće otvoreno novo Narodno pozorište u Subotici. Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je 13. septembra našem gradonačelniku Stevanu Bakiću uručio aneks ugovora u vrednosti od 275. miliona dinara koji je namenjen završetku radova našeg pozorišta. I zato sada već mogu da najavim da ćemo svečano otvaranje naše nove kuće kulture organizovati prvog septembra sledeće godine, za dan grada. Nakon toga nam ostaje još samo da završimo koncertnu dvoranu, koja je nezavisna od ostatka objekta. Dakle, od prvog septembra ćemo svoje predstave igrati u našem novom pozorištu. Koristim priliku da se svima zahvalim na pomoći i saradnji, jer bez udruženog napora ne bismo uspeli da radove na pozorištu privedemo kraju.
- Naša sezona je već krenula i siguran sam da ćemo imati zapažene rezultate. Subotička publika je navikla na određeni kvalitet i mi se trudimo da svakom predstavom održimo visoki renome. Ove sezone biće široka lepeza odličnih predstava, a uskoro nas očekuju premijere predstava drame na srpskom i mađarskom jeziku." - rekao je Nikolić.