Loading...

Današnje gostovanje u Telemasteru

Današnje gostovanje u Telemasteru

Upravnik Narodnog pozorišta iz Subotice, Miloš Nikolić gostovao je danas u centralnoj informativnoj emisiji "Telemaster" televizije Happy, osvrnuvši se na veoma uspešnu sezonu koja se bliži kraju.

„Mislim da zaista treba da budemo zadovoljni ostvarenim jer smo postigli i više nego što smo planirali. Mi smo jedinstveni po tome što imamo dve drame, Dramu na srpskom i Dramu na mađarskom jeziku i stalno smo repertoarsko pozorište koje gotovo svakodnevno igra predstave na Sceni Jadran, gde u sezoni postavimo 8 premijera. Prošle nedelje pred publiku je izašla naša premijera Kabare Jugoslovenke, koja je svakako pravi spektakl. To je prvi put da smo nakon nekoliko decenija u Drami na srpskom jeziku postavili kabare, kao veoma zahtevnu pozorišnu formu. Kabare Jugoslovenke je autorski projekat gosta iz Hrvatske Ivana Lea Leme, a u njemu igraju sve glumice našeg ansambla i moram vam priznati da sam fasciniran njihovom energijom kojom su vladale scenom i priredile nam poseban doživljaj“ – naglasio je Nikolić.

Nikolić je govorio i o premijeri Drame na mađarskom jeziku, koja će prvi put odigrati predstavu Iglic. To je bajkovita priča jedne savremene engleske spisateljice (Keril Čerčil), u kojoj uloge tumači šestoro glumaca, a predstavu režira mlada rediteljka iz Subotice, Ana Šifliš. Ovaj zanimljiv projekat će ujedno biti i poslednja premijera u sezoni i zakazana je za 12. jun.

„Zahvaljujući Osnivačkom aktu koji smo nakon dugog čekanja konačno dobili, sklopili smo ugovor o koprodukciji sa jednim teatrom iz druge države i naša zajednička predstava, komedija Narodni poslanik koju radimo sa Istarskim narodnim kazalištem iz Pule, premijerno će biti izvedena prvo u Puli, a onda na jesen i u Subotici. To je za nas veliki uspeh. Moje kolege su prethodne tri nedelje provele u Puli, gde vredno rade da bi u petak, 2. juna, premijerno izašli pred pulsku publiku sa Narodnim poslanikom u režiji Snežane Trišić“- rekao je Nikolić. Miloš Nikolić naglasio je i da će već sledeće nedelje, 8. juna, prvakinja drame Minja Peković izvesti svoj autorski projekat, monodramu Bravo za klovna, na 47. festivalu Dani satire „Fadila Hadžića“ u Zagrebu. Minja je na ovom festivalu prošle godine dobila nagradu za najbolju glumicu, a predstava Kus petlić, osvojila je tada Veliku nagradu „Večernjeg lista“ za najbolju predstavu u celini. Nakon Zagreba predstava Bravo za klovna, gostovaće i u Beogradu 28. juna na Beogradskom letnjem festivalu BELEF-u.

„Uvek imam velika očekivanja, a zahvaljujući timu koji vodim, ponekad se iznenadim kada ta velika očekivanja budu i prevaziđena. Zato sam veoma ponosan i iskoristio bih ovu priliku da se svima vama koji ste bili uz nas i podržali nas u nastojanjima da budemo ovako uspešni, zahvalim i obećam da ćemo dati sve od sebe da budemo još bolji“ – reči su kojima je upravnik Narodnog pozorišta završio svoje današnje gostovanje u emisiji Telemaster Happy televizije.